Schrijven zit haar in het bloed. Al jong begon Annet Murre (1965) met verhalen en gedichten schrijven. Er zitten altijd verhalen in haar hoofd en die moeten eruit. Ze ploppen zomaar op als ze ergens naar toe rijdt of als ze op het terras de mensen bestudeert die aan de andere tafeltjes zitten. Waar kennen deze mensen elkaar van? Waarom bijt de één steeds op zijn onderlip? En wat zou er in de rode koffer, die naast haar staat, zitten? Overal om haar heen zijn verhalen. Overal. Dus wees gewaarschuwd!

Opleiding en publicaties

Annet volgde bij Sanders schrijversschool in Zwolle de top klas schrijven en vervolgens de 4 jarige schrijversvakopleiding aan de Schrijversvakschool aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in het schrijven van kinderverhalen en schreef twee manuscripten hier over. Annet publiceerde de poëziebundels ‘Wat niet wordt gezegd’ (2009) en ‘Bewoon mijn jas’ (2013) en de verhalenbundel ‘Stel je bent gelukkig en je weet het niet’ (2016). Zij is coauteur van het boek ‘Je bent wat je date en ander singleleed’ (2015). Tevens schrijft Annet, als (organisatie)coach en voormalig manager op haar website Murre Coaching en op www.jongebazen.nl blogs over persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.

Schrijven in de Schrijffabriek

Van 2010 tot 2012 had Annet een succesvolle schrijfschool in Zwolle. Zij verhuisde in mei 2017 met haar man Frans ten Have en zoon Julian (de 3 dochters zijn het huis uit) naar de voormalige zuivelfabriek in Leuth. Dit is hun nieuwe woon-werklocatie. In de stoomzuivelfabriek is, naast haar bureau Murre Coaching voor individuele en organisatiecoaching, de schrijfschool ‘Schrijven in De Fabriek’ ondergebracht. Annet vindt het heerlijk om met veel enthousiasme en kennis anderen beter te leren schrijven. Maar vooral om hen het plezier van het creatieve schrijfproces te leren. Want verhalen zitten niet alleen in je hoofd, ze zijn overal om ons heen. Bij ‘Schrijven in De Fabriek’ leer je ze ontdekken en hoe je ze op een aantrekkelijke manier op kunt schrijven.