Waarom uw levensverhaal schrijven?

‘Zo’n bijzonder leven heb ik toch niet gehad?’ hoor ik nog wel eens. Maar niets is minder waar. Ook gewone levens zijn de moeite waard om op te schrijven. Waarom?

Zes redenen om uw levensverhaal op te schrijven:

1. Om herinneringen aan uw leven – met alle ups en downs – te bewaren. Ook voor later, als u er niet meer bent. Hoe zag uw schooltijd eruit? Waar heeft u spijt van? En welke levenslessen wilt u graag doorgeven? 
2.
Misschien behoort u wel tot de laatste generatie met herinneringen aan bepaalde historische periodes: de Tweede Wereldoorlog, Nederlands-Indië, het leven met paard en wagen in de straten, gezinnen van meer dan tien kinderen. U kunt ervoor zorgen dat de kennis van die tijd niet verloren gaat.
3.
Omdat uw (klein)kinderen het bijzonder interessant vinden om meer te leren over hun achtergrond en familiegeschiedenis. U kunt deze verhalen doorvertellen en achterlaten, zodat ook de generaties na u weten waar hun wortels liggen.
4.
  Door uw levensverhaal te vertellen, krijgt u de kans om alles rustig op een rijtje te zetten, zonder dat u daarbij wordt onderbroken of veroordeeld. 
5.
Omdat het laten opschrijven van uw levensverhaal u kan helpen bij het verwerken van een moeilijke periode in uw leven (een ernstige ziekte, scheiding, verlies van een dierbare).
6.
 Omdat een levensverhaal de band tussen u en uw (klein)kinderen nóg hechter maakt. Want als ze weten wat u heeft meegemaakt, zullen ze meer begrip en respect krijgen voor de keuzes die u in uw leven heeft gemaakt.

Tijdens het schrijfproces kunnen gevoelens naar boven komen waar u niet op voorbereid bent. Professionele begeleiding, in een kleine groep van maximaal 5 personen, is dan belangrijk.  De Schrijffabriek kan u dat bieden want naast schrijfdocent is Annet Murre professioneel coach (zie voor meer informatie www.murre-coaching.nl). Annet helpt u  om herinneringen naar boven te halen en te her-kaderen en zij biedt een veilige sfeer en voldoende ruimte voor reflectie en feedback.

In deze workshop helpt de Schrijffabriek u op weg. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  1. Verzamel herinneringen op verschillende manieren en laat je inspireren.
  2. Bepaal je publiek
  3. Bepaal de structuur en de stijl van je levensverhaal
  4. Schrijven is schrappen en andere schrijftips

Datum en tijden:

Vrijdagen van 10.00 tot 14.00 uur (nader te bepalen)

Opgave en kosten:

Wilt u het verhaal van uw leven opschrijven? Meldt u dan aan voor deze schrijfcursus via contact of bel 06-14825202. Na aanmelding ontvangt u een inschrijfformulier met een aantal vragen over uw (mogelijke) schrijfervaring. Neem voor de eerste bijeenkomst uw laptop, tablet of pen en papier mee.

Kosten: 95,00 Euro (inclusief ‘een bakje Leuth’/thee en schrijfmateriaal)